Surówka z modrej (czerwonej) kapusty

 

Składniki:

  • 1/3 modrej (czerwonej) kapusty,
  • 2 łodygi selera naciowego,
  • 1 jabłko,
  • 1 por (biała część),
  • sól i pieprz do smaku.

Wykonanie:

Kapustę szatkuję, pora kroję na cienkie talarki zalewam wrzątkiem i gotuję ok. 2-3 minuty. Po tym czasie odcedzam. Dodaję drobno pokrojonego selera i jabłko starte na dużych oczkach. Wszystko mieszam. Doprawiam do smaku.

Smacznego!

Opublikowane przez Saganek

Mam na imię Dorota i uwielbiam zdrowe jedzenie. Właściwie to w ogóle uwielbiam jedzenie :) Cały czas myślę co przygotować, co zakupić, co zjeść. Co służy czemu... co na ładną cerę, co na dobre samopoczucie, co na lepszą pamięć... itd. No, ale nie samym jedzeniem człowiek żyje. Lubię aktywność fizyczną, dobre książki i muzykę oraz czas spędzony z moją rodziną <3

Dodaj komentarz