Ryba gotowana na parze

Obrazek

Jedno z lepszych wydań ryby jakie miałam okazję spróbować. Pyszna, aromatyczna i bardzo zdrowa. Nie trzeba nic więcej do szczęścia, no może ziemniaczki gotowane na parze.

Składniki:

  • 4 filety z mintaja lub innej dowolnej ryby,
  • 5 ząbków czosnku,
  • pęczek koperku,
  • pieprz cytrynowy,
  • 2-3 łyżeczki soku z cytryny,
  • 4 łyżki masła,
  • sól.

Wykonanie:

  1. Filety z mintaja myję osuszam na papierowym ręczniku. Czasem kroję na mniejsze kawałki. Z każdej strony nacieram sokiem z cytryny i posypuję pieprzem.
  2. Czosnek kroję w plasterki.
  3. Rybę układam na tackach parowaru i posypuję plastrami czosnku. Rybę gotuję ok. 15 minut.
  4. Przed podaniem układam na rybie skrawki masła i obwicie posypuję koperkiem. Solę do smaku.

Smacznego!

Zapraszam na YT >>> klik

you-tube-721802_960_720 mały

Opublikowane przez Saganek

Mam na imię Dorota i uwielbiam zdrowe jedzenie. Właściwie to w ogóle uwielbiam jedzenie :) Cały czas myślę co przygotować, co zakupić, co zjeść. Co służy czemu... co na ładną cerę, co na dobre samopoczucie, co na lepszą pamięć... itd. No, ale nie samym jedzeniem człowiek żyje. Lubię aktywność fizyczną, dobre książki i muzykę oraz czas spędzony z moją rodziną <3

Dodaj komentarz