Jedno z lepszych wydań ryby jakie miałam okazję spróbować. Pyszna, aromatyczna i bardzo zdrowa. Nie trzeba nic więcej do szczęścia, no może ziemniaczki gotowane na parze.
Składniki:
- 4 filety z mintaja lub innej dowolnej ryby,
- 5 ząbków czosnku,
- pęczek koperku,
- pieprz cytrynowy,
- 2-3 łyżeczki soku z cytryny,
- 4 łyżki masła,
- sól.
Wykonanie:
- Filety z mintaja myję osuszam na papierowym ręczniku. Czasem kroję na mniejsze kawałki. Z każdej strony nacieram sokiem z cytryny i posypuję pieprzem.
- Czosnek kroję w plasterki.
- Rybę układam na tackach parowaru i posypuję plastrami czosnku. Rybę gotuję ok. 15 minut.
- Przed podaniem układam na rybie skrawki masła i obwicie posypuję koperkiem. Solę do smaku.
Smacznego!