Dietetyczny bigos bezmięsny

bigos-1

Składniki:

  • 1kg kapusty kiszonej,
  • 1 jabłko,
  • 1 cebula,
  • 3 łyżki koncentratu pomidorowego lub pół szklanki przecieru pomidorowego,
  • pieprz ziołowy,
  • papryka wędzona w proszku,
  • kolendra w proszku,
  • majeranek,
  • kminek, liść laurowy, ziele angielskie,
  • sól, pieprz.

Wykonanie:

Kapustę, obrane i  pokrojone w drobną kostkę jabłko i cebulę zalewam niewielką ilością wrzątku i gotuję pod przykryciem ok. 1 godzinę mieszając co jakiś czas. Na koniec dodaję przecier lub koncentrat pomidorowy. Gotuję jeszcze przez kilkanaście minut. Doprawiam do smaku przyprawami. Na koniec posypuję majerankiem. Smacznego!

Reklamy

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie na Facebooku

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie na Google+

Komentujesz korzystając z konta Google+. Wyloguj / Zmień )

Connecting to %s