Kurkuma latte

dnia

20180926_113045

Składniki:

  • 150ml mleka roślinnego (u mnie kokosowe)
  • 100ml wody,
  • 1 łyżeczka kurkumy,
  • 0,5 łyżeczki cynamonu,
  • kawałek imbiru (1cm),
  • odrobina oleju kokosowego lub masła klarowanego,
  • świeżo zmielony pieprz

Wykonanie:

W garnuszku rozpuszczam tłuszcz dodaję kurkumę, cynamon i starty imbir. Lekko podgrzewam. Dodaję mleko i wodę. Mocno podgrzewam (ale nie gotuję). Na koniec blenduję i doprawiam pieprzem. To jest pyszne. Smacznego!

Reklamy

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie na Google+

Komentujesz korzystając z konta Google+. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie na Facebooku

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Wyloguj /  Zmień )

Connecting to %s