Bananowe muffiny z kaszy jaglanej z żurawiną i jabłkami

muffiny

Pyszne, pożywne muffiny. Idealne na drugie śniadanie. Smaczne na ciepło i na zimno.

Składniki:

  • 2 szklanki kaszy jaglanej,
  • 2 jabłka,
  • 1-2 dojrzałe banany,
  • 2-3 łyżki miodu,
  • 4-5 łyżek suszonej żurawiny,
  • 3 łyżki oleju słonecznikowego,
  •  ćwierć łyżeczki cynamonu.

Wykonanie:

  1. Kaszę płuczę i gotuję do miękkości ok. 15-20 minut.
  2. Jabłka obieram i ścieram na tarce na grubych oczkach.
  3. Gdy kasza wystygnie dodaję do niej jabłka, rozgniecione banany, olej, miód, cynamon i żurawinę. Dokładnie mieszam.
  4. Przekładam do papilotek ułożonych w formie do muffinek.
  5. Piekę w nagrzanym do 180C piekarniku przez 15 minut. Podaję na ciepło lub na zimno. Tuż po upieczeniu dodatkowo można lekko polać miodem.

Smacznego!

facebook

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Log Out / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Log Out / Zmień )

Facebook photo

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Log Out / Zmień )

Google+ photo

Komentujesz korzystając z konta Google+. Log Out / Zmień )

Connecting to %s