Bananowe muffiny z kaszy jaglanej z żurawiną i jabłkami

muffiny

Pyszne, pożywne muffiny. Idealne na drugie śniadanie. Smaczne na ciepło i na zimno.

Składniki:

  • 2 szklanki kaszy jaglanej,
  • 2 jabłka,
  • 1-2 dojrzałe banany,
  • 2-3 łyżki miodu,
  • 4-5 łyżek suszonej żurawiny,
  • 3 łyżki oleju słonecznikowego,
  •  ćwierć łyżeczki cynamonu.

Wykonanie:

  1. Kaszę płuczę i gotuję do miękkości ok. 15-20 minut.
  2. Jabłka obieram i ścieram na tarce na grubych oczkach.
  3. Gdy kasza wystygnie dodaję do niej jabłka, rozgniecione banany, olej, miód, cynamon i żurawinę. Dokładnie mieszam.
  4. Przekładam do papilotek ułożonych w formie do muffinek.
  5. Piekę w nagrzanym do 180C piekarniku przez 15 minut. Podaję na ciepło lub na zimno. Tuż po upieczeniu dodatkowo można lekko polać miodem.

Smacznego!

facebook

Reklamy

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie na Facebooku

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie na Google+

Komentujesz korzystając z konta Google+. Wyloguj / Zmień )

Connecting to %s