Surówka z kalarepy i ogórków

surówka z kalarepy i ogórków

 

Składniki:

  • 1 średniej wielkości kalarepa,
  • 2-3 świeże ogórki,
  • garść pokrojonego koperku,
  • 2 łyżki oleju lnianego,
  • pół szklanki gęstego jogurtu naturalnego,
  • sól, pieprz,

 

Wykonanie:

  1. Kalarepę i ogórki obieram. Następnie kalarepę ścieram na tarce na grubych oczkach, a ogórki kroję w drobną kostkę. Warzywa mieszam.
  2. Dodaję jogurt połączony z olejem i posiekanym koprem. Doprawiam do smaku solą i pieprzem. Odstawiam do lodówki na godzinę.
  3. Przed podaniem dodatkowo posypuję koperkiem.

Smacznego!

facebook

One thought on “Surówka z kalarepy i ogórków

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Log Out / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Log Out / Zmień )

Facebook photo

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Log Out / Zmień )

Google+ photo

Komentujesz korzystając z konta Google+. Log Out / Zmień )

Connecting to %s