Naleśniki z budyniem i bananami

naleśniki z budyniem

 

Coś dla fanów naleśników i budyniu. I bananów. Wszystko w jednym:) Do zrobienia tych naleśników zainspirowała mnie siostra. Są naprawdę pyszne. Polecam!

 

Na początek smażę naleśniki z tego przepisu (z podwójnej porcji).

Składniki na nadzienie:

  • 2 opakowania budyniu waniliowego lub śmietankowego,
  • 0,75l mleka,
  • 3-4 łyżki cukru do budyniu,
  • 4-5 banany,

oraz

  • cynamon, cukier puder do posypania.
  • tłuszcz do smażenia.

Wykonanie:

  1. Budyń gotuję zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Banany obieram i kroję na podłużne kawałki.
  2. Naleśniki smaruję budyniem, układam 1-2 podłużne kawałki banana i zwijam w w rulon. Podobnie postępuję z pozostałymi naleśnikami.
  3. Smażę na rozgrzanym tłuszczu z każdej strony. Przed podaniem posypuję cukrem pudrem i cynamonem.

Smacznego!

 

 

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Log Out / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Log Out / Zmień )

Facebook photo

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Log Out / Zmień )

Google+ photo

Komentujesz korzystając z konta Google+. Log Out / Zmień )

Connecting to %s