Gotowana marchew z czosnkiem i rozmarynem

marchewka

Szybki i smaczny dodatek do obiadu lub po prostu do zjedzenia z pieczywem.

Składniki:

  • 5 marchewek,
  • 3-4 ząbki czosnku,
  • 0,5 – 1 łyżeczka suszonego rozmarynu,
  • 1-2 łyżki oleju lnianego, rzepakowego (tłoczonego na zimno) bądź oliwy z oliwek
  • sól gruboziarnista.

Wykonanie:

Obraną marchew gotuję al dente. Razem z czosnkiem kroję w cienkie plastry. Polewam olejem, posypuję rozmarynem i świeżo zmieloną solą. Mieszam.

Smacznego!

 

facebook

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Log Out / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Log Out / Zmień )

Facebook photo

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Log Out / Zmień )

Google+ photo

Komentujesz korzystając z konta Google+. Log Out / Zmień )

Connecting to %s