Pierś z kurczaka z czerwoną fasolą

pierś z kurczaka z fasolą

Z serii szybkich, łatwych i smacznych. A i jeszcze za sprawą fasolki, bardzo pożywnych. Nic dodać nic ująć:)

Składniki:

  • 1 średniej wielkości pierś z kurczaka,
  • 1 puszka czerwonej fasoli,
  • 250ml gęstej śmietany,
  • pół łyżeczki mielonej słodkiej papryki,
  • pół łyżeczki curry,
  • łyżeczka ziół prowansalskich,
  • olej do smażenia,
  • sól do smaku.

Wykonanie:

  1. Pierś myję, osuszam i kroję w kostkę. Posypuję solą i curry i odstawiam na godzinę.
  2. Na patelni rozgrzewam tłuszcz. Wrzucam pokrojone mięso i smażę z każdej strony.
  3. Gdy będzie miękkie dodaję odsączoną i opłukaną fasolkę. Smażę przez kilka minut. Na koniec dodaję śmietanę. Jeszcze przez chwilę mieszam na ogniu. Doprawiam słodką papryką i ziołami. Ewentualnie solę do smaku.
  4. Podaję z makaronem.

Smacznego!

facebook

 

One thought on “Pierś z kurczaka z czerwoną fasolą

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Log Out / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Log Out / Zmień )

Facebook photo

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Log Out / Zmień )

Google+ photo

Komentujesz korzystając z konta Google+. Log Out / Zmień )

Connecting to %s