Czosnkowa pasta z kaszy jaglanej

pasta z kaszy jaglanej

Taka pasta to samo zdrowie. Kryje samo dobro. Jaglanka, czosnek, natka pietruszki i olej lniany… Wszystko co uwielbiam. Koniecznie zróbcie, bo nie dość, że bardzo smaczna to jeszcze bardzo zdrowa.

Składniki:

  • 6 łyżek ugotowanej kaszy jaglanej,
  • 2 rozgniecione ząbki czosnku,
  • solidna garść natki pietruszki,
  • 3-4 łyżki oleju lnianego (może być oliwa z oliwek),
  • sól, pieprz do smaku.

Wykonanie:

  1. Wszystkie składniki umieszczam w misie malaksera i miksuję do uzyskania jednolitej masy. Doprawiam do smaku solą i pieprzem.
  2. Zajadam ze świeżym chlebem na zakwasie. Taką kromkę z pastą warto dodatkowo skropić kilkoma kroplami oleju lnianego.

Smacznego!

facebook

2 thoughts on “Czosnkowa pasta z kaszy jaglanej

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Log Out / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Log Out / Zmień )

Facebook photo

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Log Out / Zmień )

Google+ photo

Komentujesz korzystając z konta Google+. Log Out / Zmień )

Connecting to %s