Aromatyczne roladki z mintaja na parze

roladki

Dziś ryba w lekkim wydaniu na parze. Do tego ziemniaki na parze i obiad prawie gotowy!

Składniki:

  • 8 filetów z mintaja,
  • 4-5 przeciśniętych ząbków czosnku,
  • kolendra,
  • sok z całej cytryny,
  • świeżo starta skórka z połowy cytryny,
  • sól, pieprz.

Wykonanie:

  1. Filety myję i osuszam. Każdy dokładnie skrapiam sokiem z cytryny. Z jednej strony posypuję kolendrą i smaruję przeciśniętym ząbkiem czosnku. Zwijam w rulon. Spinam wykałaczką, żeby roladka nie rozpadła się. Odstawiam na pół godziny.
  2. Następnie układam na tacy parowaru i gotuję przez 20 minut. Przed podaniem posypuję solą, pieprzem i skórką z cytryny.
  3. Podaję z sosem jogurtowym z koperkiem i cytryną (1 szklanką jogurtu wymieszana z garstką kopru i sokiem z cytryny).

Smacznego!

facebook

Opublikowane przez Saganek

Mam na imię Dorota i uwielbiam zdrowe jedzenie. Właściwie to w ogóle uwielbiam jedzenie :) Cały czas myślę co przygotować, co zakupić, co zjeść. Co służy czemu... co na ładną cerę, co na dobre samopoczucie, co na lepszą pamięć... itd. No, ale nie samym jedzeniem człowiek żyje. Lubię aktywność fizyczną, dobre książki i muzykę oraz czas spędzony z moją rodziną <3

4 myśli w temacie “Aromatyczne roladki z mintaja na parze

Dodaj odpowiedź do mojamalakuchnia.wordpress.com Anuluj pisanie odpowiedzi