Dziś ryba w lekkim wydaniu na parze. Do tego ziemniaki na parze i obiad prawie gotowy!
Składniki:
- 8 filetów z mintaja,
- 4-5 przeciśniętych ząbków czosnku,
- kolendra,
- sok z całej cytryny,
- świeżo starta skórka z połowy cytryny,
- sól, pieprz.
Wykonanie:
- Filety myję i osuszam. Każdy dokładnie skrapiam sokiem z cytryny. Z jednej strony posypuję kolendrą i smaruję przeciśniętym ząbkiem czosnku. Zwijam w rulon. Spinam wykałaczką, żeby roladka nie rozpadła się. Odstawiam na pół godziny.
- Następnie układam na tacy parowaru i gotuję przez 20 minut. Przed podaniem posypuję solą, pieprzem i skórką z cytryny.
- Podaję z sosem jogurtowym z koperkiem i cytryną (1 szklanką jogurtu wymieszana z garstką kopru i sokiem z cytryny).
Smacznego!
Zdrowe i pyszne danie ; )
Dokładnie:)
witam…. przepis wyborny, zas jest mala literowka – zamiast filetow mamy fletow. pozdrawiam
Witam:) Dziękuję za odwiedziny i komentarz.
Wrodzony pośpiech gubi mnie na każdym kroku 😉 Już poprawiam 🙂
Pozdrawiam :))