Aromatyczne roladki z mintaja na parze

roladki

Dziś ryba w lekkim wydaniu na parze. Do tego ziemniaki na parze i obiad prawie gotowy!

Składniki:

  • 8 filetów z mintaja,
  • 4-5 przeciśniętych ząbków czosnku,
  • kolendra,
  • sok z całej cytryny,
  • świeżo starta skórka z połowy cytryny,
  • sól, pieprz.

Wykonanie:

  1. Filety myję i osuszam. Każdy dokładnie skrapiam sokiem z cytryny. Z jednej strony posypuję kolendrą i smaruję przeciśniętym ząbkiem czosnku. Zwijam w rulon. Spinam wykałaczką, żeby roladka nie rozpadła się. Odstawiam na pół godziny.
  2. Następnie układam na tacy parowaru i gotuję przez 20 minut. Przed podaniem posypuję solą, pieprzem i skórką z cytryny.
  3. Podaję z sosem jogurtowym z koperkiem i cytryną (1 szklanką jogurtu wymieszana z garstką kopru i sokiem z cytryny).

Smacznego!

facebook

4 thoughts on “Aromatyczne roladki z mintaja na parze

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Log Out / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Log Out / Zmień )

Facebook photo

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Log Out / Zmień )

Google+ photo

Komentujesz korzystając z konta Google+. Log Out / Zmień )

Connecting to %s