Surówka z kapusty kiszonej z dodatkiem miodu i żurawiny

surówka z kapusty kiszonej

Podobno jedzenie kapusty kiszonej w okresie zimowym jest znakomitym sposobem na uniknięcie paskudnych wirusów. Zawiera mnóstwo witaminy C i dużo naturalnych przeciwutleniaczy. Mnie do tego nie trzeba przekonywać. Kapustę kiszoną mogę jeść każdego dnia. Uwielbiam ją chrupać, taką kwaśną i soczystą. Przygotowywanie z niej różnych potraw to sama przyjemność. Dziś trochę osłodzona wersja, z miodem i suszoną żurawiną. Dla mnie bomba.

Składniki:

  • 200g kapusty kiszonej,
  • 1 łyżeczka miodu płynnego,
  • garść suszonej żurawiny,
  • 2 łyżki oleju lnianego lub rzepakowego tłoczonego na zimno.

Wykonanie:

Kapustę siekam na mniejsze kawałki. Olej mieszam z miodem. Dodaję do kapusty razem z żurawiną. Mieszam i zajadam:)

Smacznego!

facebook

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Log Out / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Log Out / Zmień )

Facebook photo

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Log Out / Zmień )

Google+ photo

Komentujesz korzystając z konta Google+. Log Out / Zmień )

Connecting to %s