Ciasto francuskie z wędzonym boczkiem

ciasto franc. z boczkiem

Ponownie szybka przekąska. Tym razem w wersji mięsnej.

Składniki:

  • 1 opakowanie ciasta francuskiego,
  • 150g wędzonego boczku,
  • pół papryki,
  • 3-4 plastry żółtego sera,
  • słodka papryka,
  • rozmaryn,
  • gruboziarnista sól.

Wykonanie:

  1. Ciasto kroję na kwadraty (wychodzi ok. 12 sztuk). W każdym robię wgłębienie za pomocą dna szklanki.
  2. Boczek i paprykę kroję w kostkę.
  3. Kwadraty ciasta układam na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. W każdym wgłębieniu układam boczek i paprykę. Przykrywam kawałkami sera. Posypuję solą, papryką i rozmarynem. Piekę w nagrzanym do 190C piekarniku przez 15-20 minut.

Smacznego!

facebook

2 thoughts on “Ciasto francuskie z wędzonym boczkiem

  1. Niech taneczny lekki krok
    będzie z Tobą cały rok.
    Niech prowadzi Cię bez stresu,
    od sukcesu do sukcesu!
    Szczęśliwego Nowego Roku.
    przesyła cały Potravel, czyli
    Agnieszka, Kuba i Zosia🙂

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Log Out / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Log Out / Zmień )

Facebook photo

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Log Out / Zmień )

Google+ photo

Komentujesz korzystając z konta Google+. Log Out / Zmień )

Connecting to %s