Ciasto francuskie z mozzarellą i pomidorami

ciasto franc z pomidorami i mozzarellą

Przekąska na szybko. Jedna z tych, która nie wymaga dużego zachodu a może zachwycić niespodziewanych gości. Dodatki można komponować dowolnie. Tym razem w wersji bezmięsnej.

Składniki:

  • 1 opakowanie ciasta francuskiego,
  • 1 opakowanie mozzarelli,
  • 2 pomidory,
  • 2 ząbki czosnku,
  • suszona bazylia,
  • garść sezamu,
  • gruboziarnista sól,

Wykonanie:

  1. Ciasto kroję na kwadraty (wychodzi ok. 12 sztuk). W każdym robię wgłębienie za pomocą dna szklanki.
  2. Pomidory parzę wrzątkiem, obieram. Mozzarellę i pomidory kroję w kostkę. Czosnek siekam na cienkie plasterki.
  3. Kwadraty ciasta układam na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. W każdym wgłębieniu układam czosnek, pomidory i mozzarellę. Posypuję solą, bazylią i sezamem. Piekę w nagrzanym do 190C piekarniku przez ok. 20 minut.

Smacznego!

facebook

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Log Out / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Log Out / Zmień )

Facebook photo

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Log Out / Zmień )

Google+ photo

Komentujesz korzystając z konta Google+. Log Out / Zmień )

Connecting to %s