Wątróbka drobiowa w sosie masztardowo-śmietanowym

wątróbka w sosie

Uwielbiam wątróbkę. Tym razem dla odmiany w sosie. Szybka do zrobienia, a do tego znakomicie smakuje. Polecam!

Składniki:

  • 0,5kg wątróbki drobiowej,
  • 2 średniej wielkości cebule,
  • 2 łyżki musztardy,
  • 3 łyżki śmietany,
  • pół łyżki majeranku,
  • sól, pieprz do smaku,
  • tłuszcz do smażenia,

Wykonanie:

  1. Wątróbkę myję i osuszam.
  2. Cebulę obieram i kroję w piórka. Na patelni rozgrzewam tłuszcz. Smażę na nim cebulę.
  3. W tym czasie kroję na mniejsze kawałki wątróbkę. Dodaję do cebuli i smażę razem przez 10 minut.
  4. Śmietanę mieszam z musztardą i majerankiem. Dodaję do wątróbki. Duszę  jeszcze przez kilka minut. Doprawiam do smaku solą i pieprzem. Podaję ze świeżym pieczywem.

Smacznego!

facebook

 

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Log Out / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Log Out / Zmień )

Facebook photo

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Log Out / Zmień )

Google+ photo

Komentujesz korzystając z konta Google+. Log Out / Zmień )

Connecting to %s