Naleśniki ze szpinakiem i serem brie

naleśnki ze szpinakiem

Mmmm…. naleśniki. I to nadzienie z ciągnącym serem. Polecam:)

Naleśniki robię z podwójnej porcji z tego przepisu klik.

Składniki na nadzienie:

  • pęczek świeżego szpinaku,
  • pół szklanki kaszy jaglanej,
  • 1 marchew,
  • pół papryki,
  • 1 cebula,
  • 1 opakowanie sera brie,
  • olej do smażenia.
  • sól, pieprz.

Wykonanie:

  1. Marchew obieram i ścieram na tarce na dużych oczkach. Paprykę i cebulę kroję w kostkę. Na patelni rozgrzewam olej. Dodaję pokrojone warzywa i smażę z każdej strony.
  2. Kaszę myję na sitku przelewając gorącą wodą. Następnie zalewam wodą (1,5 szklanki) i lekko solę. Gdy się zagotuję dodaję warzywa z patelni i duszę pod przykryciem, aż kasza zmięknie (15-20 minut). Można dolać odrobinę wody. Pod koniec gotowania dodaję umyte i oczyszczone  liście szpinaku zostawiając kilka do dekoracji.
  3. Na każdym naleśniku układam plastry sera i 2-3 łyżki nadzienia. Posypuję świeżo zmielonym pieprzem. Zwijam w rulony. Przed podaniem naleśniki smażę na patelni i posypuję pozostałymi listkami szpinaku.

Smacznego!

facebook

 

 

6 thoughts on “Naleśniki ze szpinakiem i serem brie

  1. szpinak kocham, z takim serem nie probowalam a przypadkowo brie mam w domu ( szpinaku brak , co tam : P) nie lubie tylko podpiekanych nalesnikow..

    ps- tort z masa budyniowa to byl strzal w 10 ! dodalam starta biala czekolade, biszkopt nasaczylam herbata ( dzieci ) i posmarowa;am konfitura wisniowa byl boski! dzieki za rade!🙂

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Log Out / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Log Out / Zmień )

Facebook photo

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Log Out / Zmień )

Google+ photo

Komentujesz korzystając z konta Google+. Log Out / Zmień )

Connecting to %s