Świeży pstrąg smażony

pstrąg

Moje Dziecko, zresztą Mąż również, zajadali tę rybę ze ogromnym smakiem. Jest to dla mnie największa rekomendacja. Była pyszna. Po prostu. Taki jest czar świeżej ryby. Nic dodać nić ująć:)

Składniki:

  • 2 sztuki świeżego pstrąga,
  • 4 ząbki czosnku,
  • garść natki pietruszki,
  • sól, pieprz cytrynowy,
  • sok z cytryny,
  • 3-4 łyżki mąki kukurydzianej,
  • olej do smażenia.

Wykonanie:

  1. Rybę dokładnie myję i osuszam.  Czosnek obieram i przeciskam przez praskę.
  2. Wnętrze ryby nacieram czosnkiem, posypuję solą, pieprzem cytrynowym i natką pietruszki. Skrapiam także sokiem z cytryny. Odstawiam na 2-3 godziny.
  3. Na patelni rozgrzewam olej. Każdą rybę obtaczam z obu stron w mące kukurydzianej i układam na rozgrzanym tłuszczu. Smażę dokładnie z każdej strony. Podaję skropioną sokiem z cytryny.

Smacznego!

facebook

Reklamy

2 thoughts on “Świeży pstrąg smażony

  1. Jak to się stało, że ja nie zauważyłam, że masz bloga kulinarnego?
    Ryba wygląda bosko. Uwielbiam ryby. Ostatnio często widzę pstrągi w biedronce i lidlu i jak nic wypróbuję twój przepis.
    Mniam

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie na Facebooku

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie na Google+

Komentujesz korzystając z konta Google+. Wyloguj / Zmień )

Connecting to %s