Rożki z ciasta fancuskiego z fetą i pomidorami

Obrazek

Coś na szybko, gdy zaskoczą nas goście lub na gwałt potrzebne coś na ząb. Warto mieć jedynie gotowe ciasto francuskie i fetę. Choć ideałem byłoby zrobić własne ciasto francuskie…, ale to już nie będzie wersja ekspresowa. Tak czy siak smakują wybornie. Polecam.

składniki:

  • 1 opakowanie ciasta francuskiego,
  • 1 opakowanie sera typu feta (ok. 250g),
  • 2 nieduże pomidory,
  • 1 ząbek czosnku,
  • po pół łyżeczki oregano i bazylii,
  • pieprz,

Wykonanie:

  1. Pomidory sparzyć i obrać. Pokroić w drobną kostkę.
  2. Połączyć z serem i przeciśniętym ząbkiem czosnku. Doprawić przyprawami.
  3. Ciasto pokroić na kwadraty na każdym umieścić nadzienie z sera i pomidorów. Brzegi złączyć tworząc rożki.
  4. Ułożyć na blasze wyłożonej papierem do pieczenia i piec w temperaturze 180C przez 20-25 minut.

Smacznego!

 

facebook

 

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Log Out / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Log Out / Zmień )

Facebook photo

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Log Out / Zmień )

Google+ photo

Komentujesz korzystając z konta Google+. Log Out / Zmień )

Connecting to %s