Buraczki z ogórkiem kiszonym

buraczki

Często gości na naszym stole. Ciekawe połączenie smaków. A przede wszystkim samo zdrowie.

  • 4 ugotowane i obrane buraki,
  • 2-3 ogórki kiszone,
  • 1 mała cebula,
  • 2 łyżki oliwy z oliwek,
  • ok. 100 ml jogurtu naturalnego
  1. Cebulę kroję w kostkę zasypuję solą i odstawiam na kilka minut.
  2. Buraki i ogórki ścieram na tarce na średnich oczkach.
  3. Dodaję cebulę, jogurt i oliwę z oliwek.
  4. Dokładnie mieszam i solę do smaku. Smacznego!

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Log Out / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Log Out / Zmień )

Facebook photo

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Log Out / Zmień )

Google+ photo

Komentujesz korzystając z konta Google+. Log Out / Zmień )

Connecting to %s