Surówka z białej kapusty

 

surówka

Skoro jesteśmy przy kapuście, to jeszcze propozycja surówki. To jedna z moich ulubionych. Niezawodna, pyszna i zdrowa.

Składniki:

  • pół niedużej główki kapusty
  • 1 średniej wielkości marchew,
  • pół cebuli,
  • garść pokrojonego koperku,
  • 2-3 łyżki oliwy z oliwek,
  • 100ml jogurtu naturalnego,
  • sól i pieprz do smaku.
  1. Kapustę szatkuję na drobne skrawki.
  2. Marchew ścieram na tarce na średnich oczkach.
  3. Kapustę i marchew umieszczam w misce, posypuję solą, mieszam, na koniec lekko ubijam. Odstawiam na około pół godziny.
  4. Cebulę kroję drobno. Dodaję wraz z koperkiem do kapusty i mieszam.
  5. Jogurt łączę z oliwą z oliwek, doprawiam solą i pieprzem. Dodaję do kapusty.
  6. Surówkę odstawiam do lodówki na godzinę. Smacznego!

2 thoughts on “Surówka z białej kapusty

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Log Out / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Log Out / Zmień )

Facebook photo

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Log Out / Zmień )

Google+ photo

Komentujesz korzystając z konta Google+. Log Out / Zmień )

Connecting to %s