Makaron z malinami i jogurtem

Obrazek

Sezon na maliny w pełni. Warto nasycić się nimi póki są, bo te mrożone czy ze słoika to nie to samo. Poza tym makaron z sosem malinowym i jogurtem to świetne danie obiadowe na taki upalny dzień jak dziś.

składniki:

  • pół opakowania makaronu,
  • pół kilograma malin,
  • 4 łyżki cukru,
  • 250ml jogurtu naturalnego.

Wykonanie:

  1. Makaron gotuję al dente.
  2. Z części malin (2/3 porcji) robię mus, miksując je z 2 łyżkami cukru.
  3. Ugotowany makaron polewam jogurtem naturalnym, a potem musem malinowym.
  4. Resztę malin obtaczam w pozostałym cukrze i dekoruję gotowe danie.

Smacznego!

 

facebook

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Log Out / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Log Out / Zmień )

Facebook photo

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Log Out / Zmień )

Google+ photo

Komentujesz korzystając z konta Google+. Log Out / Zmień )

Connecting to %s