Szpinakowe naleśniki z białym serem

naleśniki szpinakowe

Propozycja kosmicznych zielonych naleśników. Świetnie smakują na ciepło i na zimno. Polecam!

ciasto:

  • 1 opakowanie mrożonego szpinaku,
  • 3 jajka,
  • 1 szklanka mleka,
  • 1 szklanka mąki pszennej,
  • szczypta soli

nadzienie:

  • 300g twarogu,
  • 1 mała cebula,
  • 1 ząbek czosnku,
  • 6 łyżek oliwy z oliwek,
  • 2-3 łyżki natki pietruszki,
  • sól i pieprz.

Wykonanie:

  1. Szpinak rozmrażam i odsączam na gęstym sitku. Następnie mieszam z roztrzepanymi jajkami, mlekiem, mąką i solą. Smażę cienkie naleśniki na lekko otłuszczonej patelni (smaruję tłuszczem przed każdą porcją ciasta).
  2. Twaróg mieszam z oliwą z oliwek, drobno pokrojoną cebulą, zmiażdżonym czosnkiem oraz posiekaną natką pietruszki. Doprawiam do smaku solą i pieprzem.
  3. Naleśniki nadziewam przygotowanym farszem i zawijam w rulony.

Smacznego!

facebook

 

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Log Out / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Log Out / Zmień )

Facebook photo

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Log Out / Zmień )

Google+ photo

Komentujesz korzystając z konta Google+. Log Out / Zmień )

Connecting to %s