Kotlety z kaszy jaglanej

7 sie

kotlety z kaszy jaglanej

Propozycja na jarski obiad. Proste i smaczne. Najlepiej smakują z surówkami lub dowolnym dipem. Można jeść na zimno.

 Składniki:
  • 1 szklanka kaszy jaglanej,
  • 1 marchewka starta na tarce na drobnych oczkach,
  • 1 cebula pokrojona w kostkę,
  • 1 jajko,
  • 3-4 łyżki mąki,
  • 2-3 łyżki sezamu (opcjonalnie),
  • 1 rozgnieciony ząbek czosnku,
  • natka pietruszki, sól, pieprz, mielona papryka ostra,
  • bułka tarta do panierowania,
  • olej do smażenia
1. Kaszę gotuję zgodnie z instrukcją na opakowaniu.
2. Cebulę i marchew lekko podsmażam na oleju.
3. Następnie dokładnie mieszam z ugotowaną kaszą, dodaję jajko, mąkę, sezam, czosnek i przyprawy.
4. Formuję kotlety, obtaczam w bułce i smażę na rozgrzanym oleju. Nadmiar tłuszczu odsączam ręcznikami papierowymi. Smacznego!
About these ads

Jedna odpowiedź to “Kotlety z kaszy jaglanej”

  1. miki 14 Maj 2014 at 10:29 #

    Wyszły bardzo dobre! :) Dziękuję za przepis :)

Dodaj komentarz

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Log Out / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Log Out / Zmień )

Facebook photo

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Log Out / Zmień )

Google+ photo

Komentujesz korzystając z konta Google+. Log Out / Zmień )

Connecting to %s

Obserwuj

Otrzymuj każdy nowy wpis na swoją skrzynkę e-mail.

%d bloggers like this: